• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Дмитро Чижевський – філософ, славіст, мислитель

Дмитро Чижевський – філософ, славіст, мислитель

2024-04-02

З нагоди 130-річчя від дня народження Дмитра Чижевського, українського культуролога та філософа, працівники бібліотеки-філії №2 провели вечір-портрет «Дмитро Чижевський – філософ, славіст, мислитель».
/Files/images/zahodi_2024/20240402_101542-1.jpgДмитро Іванович - філософ, один з останніх славістів-універсалів, провідний авторитет у царині української літератури та філології. Навряд чи знайдеться хоч одна галузь української інтелектуальної та культурної історії, котру Чижевський не збагатив би вагомою статтею чи повідомленням. Діапазон, розмаїття тематики його досліджень - разючі. Сюди входять такі питання, як український національний характер, компоненти української культури, філософія в старій Україні, життя Г. Сковороди і його філософія, поетика т. Шевченка, філософія П. Юркевича, а також життя і творчість М. Гоголя.
Учасники заходу обговорили глибину особистості нашого земляка як літературознавця та філософа. Також користувачі бібліотеки переглянули «Kontat TV Marko R. Stech «Очима культури» № 61, Dmytro Chyzhevsky; Дмитро Чижевський» та ознайомились з виставкою літератури «130-років від дня народження Дмитра Івановича Чижевського», що має два розділи: «Наукова спадщина Дмитра Чижевського» та «Дмитро Чижевський: сторінки життєвого та творчого шляху».
Кiлькiсть переглядiв: 14

Коментарi